måndag 12 mars 2012

Måndagsmiddag..

Måndagar har jag av någon anledning oftast ingen lust att laga mat. Idag är inget undantag. Vem vill inte hellre vara ute och njuta av våren som nu verkligen har kommit!

Men idag blir det asiatisk kycklingwok här hemma. Vet inte vad den heter eg, vi kallar den "kyckling med annanas" Då vet alla vilken det är, betyget från äldsta dottern blev "åh den som är så god".

Här kommer receptet:
4 kycklingfiléer (hackade)
2 gula lökar (delas i fyra klyftor var)
4vitlöksklyftor (pressas)
en röd chili (hackas)
en röd och en grön paprika (delas i mumsbitar)
en-två burkar skivad annanas (delas i mumsbitar) alt 5 dl hackad färsk annanas
4 tsk fisksås
40 ml ostronsås
1 tsk socker
om man vill kan man röra i 80 gr rostade cashewnötter sist och sedan strö på kokos och salladslök. Här hemma har vi nötallergi och kokos och salladslöken gör inte så stor skillnad enligt mig. Vardagsmaten ska helst vara så enkel som möjligt.

Börja med att woka lök, chili och vitlök, i ca två minuter. Ta sedan ur det ur woken och lägg i kycklingen, när den är brynt, lägg i paprika. Woka ngn minut, häll sedan tillbaka lökblandningen, fisksås, ostronsås, socker och annanas och låt puttra ett par minuter. Klart!
Servera med jasminris!

Om man tinar kycklingen innan (tex låter den stå i kylskåpet över dagen) så går denna maträtt att laga på 30 min. :) Smaklig måltid!


(här anv jag bara en sorts paprika, men ung så här kan det alltså se ut)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar