När äldsta tjejen började förskolan tyckte hon att det var orättvist att de andra fick äta raggmunk (precis som Emil) men inte hon. Min första tanke hade ju varit att det går inte att göra utan ägg, precis som att pannkakor inte blir så bra utan ägg (stora tjejen får kväljningar av dem). Men så hittade jag ett recept som jag tänkte dela med mig av för enklare än så här blir det inte. Potatisen hjälper till och binder smeten jättebra, men ett tips är att ha en bra stekpanna, för bränner det fast så går raggmunken sönder direkt för då orkar inte potatisen binda ihop.
5 dl havredryck/alt mjölk
2 dl mjöl (vete alt majs beroende på om man vill ha glutenfritt)
1 tsk salt
10-12 rivna potatisar
Blanda mjölk, mjöl och salt. Riv sedan potatisen ner i smeten så att den inte blir brun. Jag brukar riva för hand på rivjärnet med sidan där det blir riktigt finrivet för att jag tycker det binder bättre och det blir lättare genomstekt. (min matberedare har för stora rivjärn)
Så här bra blir de!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar